DIY ruusukulta sisustus /DIY rosegold decor

Olen viime aikoina innostunut ruusukullan sävystä ja nyt innostuin ruusukullan väristen kuvakehysten jälkeen muustakin ruusukullan värisestä sisustuksesta. Päätin sisustaa parvekkeelle ruusukultaa. 
Sain netistä idean DIY-koristelusta spray-maalilla. En monestikaan löydä ruusukultaisia koristeita Suomesta, tai jos löydän ovat niin kalliita.

Näistä kehyksistä kaikki lähti. Prismasta 2,95€

Löysin K-raudasta kuparisen ja ruusukullan, sekä Tokmannista kuparisen. Testaan mikä sävyistä olisi paras. Harmittaa kun kaupassa näkee aina jonkin kivan sisustusjutun, joka on kullan tai hopeanvärinen. Ruusukulta on omasta mielestäni kivempi sävy. Voin jatkossakin ostaa suihketta, kun olen testannut sävyt ja toimivuuden.

Oikealta vasemmalle: Motip Kromikupari (K-rauta) 13,95€, Maston kupari (Tokmanni) 11,5€ ja Cello ruusukulta (K-rauta) 11,95

Nämä kaikki saivat uuden värin:

Tokmannista: rahalipas 7€, kukkaruukut alustalla 3,5€
Lilat lyhdyt Jyskistä 2€/kpl
Vaaleat kynttiläaluset ostettu kirpparilta

Suosittelen, että valitset jonkin pienen ja edullisen esineen, jos haluat itsekin tehdä ensin testin. Itse tein testin henkareille. Tokmannin henkarit on kyllä tosi jämäköitä, eikä mitään rimpuloita. Hintaa oli 1€/3 kpl. Suosittelen! Linkki tuotteeseen: https://www.tokmanni.fi/alumiinihenkari-3-kpl-6438114453278.html

Suihkeitten hengittäminen ei ole terveellistä, joten käytäthän hengityssuojaa. Suojalasit ja käsineet ovat myös tarpeen. Itse käytin kumihanskoja, mutta ne hajosivat. Ostin tulevaa varten työkäsineet Tokmannista 1,5€, joita suosittelen. Saatavilla oli monia eri kokoja ja nämä kestää hyvin.

Hengityssuojaa en myöskään käyttänyt, mutta en suosittele tätä tehtäväksi ilman suojainta! 
Suojasin lattian ensin sanomalehdillä, mutta totesin myös sen huonoksi tavaksi. Kuivuttuaan sanomalehti tarttuu esineeseen kiinni. Suosittelen ennemmin leivinpaperia tai foliota!

Vertailu valitsemistani spray-maaleista:

Motip Kromikupari (K-rauta 13,95€):

Haisee aika voimakkaasti ja höyryää ympärille. Piti pitää kättä suun edessä. Minusta vastaa eniten ruusukullan sävyä näistä kolmesta. Metallinen kiiltävä lopputulos. 

Maston kupari (Tokmanni 11,5€):

Tämän kanssa käytettävä ehdottomasti hengityssuojainta. Näistä kolmesta kaikista voimakkain haju, höyryää runsaasti ja roiskii ympärille. En suosittele tätä tarkkaan työhön, vaan enemmänkin isoihin töihin. Huomasin, että jos piti vähänkään viistossa niin väri alkoi valumaan pullosta. Kaikista eniten kultakuparinen sävy. Metallinen kiiltävä lopputulos.

Cello ruusukulta (K-rauta 11,95):

Huomaa, että tämä on ehkä suunniteltu naisten tarpeisiin. En tämän kanssa tarvitsisi edes hengityssuojaa, koska haju oli minusta mieto, eikä höyryä juurikaan tullut. Sopii myös tarkkaan yksityiskohtaiseen työhön, koska ei ruiskuta väriä ympäriinsä. Sävy minusta helmiäinen vaaleanpunainen, eikä niinkään kultainen. Sanoisin lopputulosta mattamaiseksi. Sävy on tosi kaunis.

K-raudan molempia suihkeita tulen ostamaan jatkossakin.
Jenkeistä saisi parempia ruusukultaisia suihkeita noin kuudella dollarilla, mutta käsittääkseni tullimääräysten vuoksi niitä ei voi Suomeen tilata.
Aion kokeilla tulevaisuudessa myös erilaisia akryylimaaleja.

Alhaalta ylös:
Cello ruusukulta (K-rauta 11,95)
Maston kupari (Tokmanni 11,5€)
Motip Kromikupari (K-rauta 13,95€)

Päädyin käyttämään K-raudan ruusukultaista Cello ja Kromikupari suihkeita. 

Cello ruusukulta
Kromikupari ja ruusukulta
K-raudan ruusukulta
K-raudan kromikupari

Näistä tuli kyllä tosi kauniita! Rahalipas jäi vielä vaiheeseen, kun osannut päättää värjäänkö myös kantokahvan ja avainaukon vai jätänkö sen hopeiseksi.
Huomasin, että Clas Ohlsonille oli tullut kuparisia henkareita, jos ei halua itse alkaa suihkuttelemaan. Nämä Clas Ohlsonin henkarit eivät ole niin jämäköitä kuin Tokmannin paksut alumiiniset henkarit.

Seuraavaksi haaveilen ruusukultaisesta parvekepöydästä!

Yksi kommentti artikkeliin “DIY ruusukulta sisustus /DIY rosegold decor

  1. Kiitos tästä! Kaupassa ei pulloista näe kuin korkin värin, ja se voi erota hyvinkin paljon lopputuloksesta. Tosi kiva jaoit tulokset. Kuvien perusteella itsekin aion käyttää tuota K-raudan kromikuparia. Mukavaa kevättä!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *