Avabellasta

Blogia kirjoittaa Yasmina Espoosta ja olen vm.85. Minulla on ollut tietämättäni jo vuodesta 1997 sairaus nimeltä lipödeema.

Jo teini-iässä minulla oli kolottavaa kipua ja parikymppisenä olin jo varma, että minulla on jokin sairaus, mutta lääkärit vakuuttelivat muuta. Viime vuonna (2017) menin yksityiselle, jossa vihdoin oltiin minun kanssa samaa mieltä. Sen jälkeen  vaadin terveysasemalla päästä tutkimuksiin turvotuksen ja rasvamassan vuoksi, ja sain vihdoin lähetteen HUS:in plastiikkakirurgian polille. Olen nyt menossa lipödeeman hoitoleikkaukseen HUS:in sairaalaan 31.8. Olen Suomessa toistaiseksi ainoa lipödeemaa sairastava, joka kirjoittaa asiasta. Lipödeema aiheuttaa monille runsaasti alaraajakipua, painontunnetta jalkoihin ja jotkut päätyvät lipödeeman takia jopa pyörätuoliin. Monesti lipödeemaa sairastava on täysin normaalipainoinen ja vastoin yleistä luuloa, ei mitenkään “yliluonnolliseksi turvonnut”. Lipödeemaa tietämättään sairastava ei ymmärrä, miksi rasvamassa ei lähde jaloista. Lääkärit luultavasti sanovat hänen liikkuvan liian vähän ja syövän väärin. Tämä aiheuttaa lipödeemaa sairastavalle häpeää ja masennusta.

Suomessa lipödeemaa ei tunneta, mutta olen päättänyt muuttaa asian. Toivon, että blogini tavoittaa sellaiset, jotka eivät tiedä sairastavansa sitä ja saavat täältä ohjeita, miten päästä hoitoon. Blogistani löydät paljon tietoa lipödeemasta. Ja jos et löydä jotain tietoa, tai haluat tukea muuten vain, otathan rohkeasti yhteyttä!

Tulevaisuudessa kirjoitan paljon ruokareseptejä ja hyvinvointipostauksia, jotka sopivat myös lipödeemaa sairastaville. Toivon, että joku päivä minulla on mahdollisuus myydä itsesuunnittelemiani lipödeeman hoitotuotteita lipödeemaa sairastaville.

Blogin yhteydessä toimii myös yritys nimeltä Avabella. Bella tarkoittaa kaunista, josta nimi syntyi. Itse olen ollut sairaslomalla pidempään ja tällä ajalla olen opetellut erilaisia kauniita diy-projekteja, joista osa tulee myös myyntiin sivuille. Haluan myös tarjota teille myöhemmin syksyllä kauniita vaatteita, koruja ja pientä sisustustavaraa. Toiminta tulee olemaan aluksi pienimuotoista, kunnes toivun leikkauksista. Tulen myös tulevaisuudessa perustamaan kirjanpitoyrityksen pienyrityksille ja yhdistyksille, koska olen ammatiltani kirjanpitäjä.

Tervetuloa blogiini!