Esittely

Blogia kirjoittaa Yasmina Espoosta ja olen vm.85. Minulla on ollut tietämättäni jo vuodesta 1997 sairaus nimeltä lipödeema.

Jo teini-iässä minulla oli kolottavaa kipua ja parikymppisenä olin jo varma, että minulla on jokin sairaus, mutta lääkärit vakuuttelivat muuta. Viime vuonna (2017) menin yksityiselle, jossa lääkäri oli jaloistani samaa mieltä. Sen jälkeen vaadin päästä tutkimuksiin turvotuksen ja rasvamassan vuoksi. Sain lähetteen plastiikkakirurgian polille. Kävin Suomessa kunnallisella lipödeeman hoitoleikkauksessa syksyllä 2018, joka ei ollut tarpeeksi rasvamassaa poistava.

Olen Suomessa toistaiseksi ainoa lipödeemaa sairastava, joka kirjoittaa lipödeemasta. Lipödeema aiheuttaa monille runsaasti alaraajakipua, painontunnetta jalkoihin ja jotkut päätyvät lipödeeman takia jopa pyörätuoliin. Monesti lipödeemaa sairastava on täysin normaalipainoinen ja vastoin yleistä luuloa, ei mitenkään “yliluonnolliseksi turvonnut”. Lipödeemaa tietämättään sairastava ei ymmärrä, miksi rasvamassa ei lähde jaloista. Lääkärit luultavasti sanovat hänen liikkuvan liian vähän ja syövän väärin. Tämä aiheuttaa lipödeemaa sairastavalle häpeää ja masennusta.

Suomessa lipödeemaa ei tunneta, mutta olen päättänyt muuttaa asian. Toivon, että blogini tavoittaa sellaiset, jotka eivät tiedä sairastavansa sitä ja saavat täältä ohjeita, miten lipödeeman etenemistä voisi pysäyttää. Jos et löydä jotain tietoa tai haluat tukea muuten vain, otathan rohkeasti yhteyttä!

Tulevaisuudessa kirjoitan paljon ruokareseptejä ja hyvinvointipostauksia, jotka sopivat myös lipödeemaa sairastaville. Toivon, että joku päivä minulla on mahdollisuus myydä itsesuunnittelemiani hoitotuotteita lipödeemaa sairastaville.


Tervetuloa blogiini!