Leikkauksen jälkeinen ilo muuttui järkytykseksi

Haluan ensin sanoa, että tämä blogi on minulle positiivinen paikka, olen positiivinen ihminen ja näen asioissa aina hyviä puolia. Tämä postaus ei ole tarkoitettu valitusvirreksi, sen sijaan rehellisyys on yksi tärkemmistä arvoista elämässäni. Luvassa on huonoja uutisia minulle, muille suomalaisille lipödeemaa sairastaville, sekä yleisesti huonoa mainetta Suomen terveydenhoidolle.

Nyt on 4 viikkoa ensimmäisestä operaatiosta. Turvotus alkaa laskea. Huomasin hiljattain, että jalkani ei näytä oikealta. Ymmärrän sen, että jalkani on edelleen toipumassa, mutta silti tämä ei ole normaalin näköinen. Siinä on edelleen löysää rasvaa pohkeessa ehkä jopa litra, sekä jopa rakeista massaa reidessä (omalta arviolta 3 litraa?).

Otin yhteyttä Berliiniin klinikkaan, jossa kirurgi leikkaa päivittäin lipödeemapotilaita. Lähetin hänelle kuvia itsestäni. Hän sanoi, että minulla on edelleen rasvaa leikatussa jalassani ja jopa enemmän kuin 3 litraa.

Tiedän, että minulla on jo jonkin verran säännöllisiä lukijoita. Tämä postaus voi viedä joltain sen viimeisenkin toivon kipinän ja siksi minusta on tosi kurjaa kirjoittaa tätä. Tämä oli itsellenikin aluksi shokki. Muistakaa kuitenkin, ettei koskaan pidä luovuttaa. Ja kaikella on tarkoituksensa. 

Kaikki kyllä järjestyy ja maailma muuttuu. Ehkä meillä on Suomessa joku päivä se osaava lipödeemaklinikka. Ja toivon, että silloin saan olla itsekin osana sitä.

Blogini tulee jonkin verran muuttumaan. En tule enää suosittelemaan ketään suomalaista kirurgia blogissani. Voit edelleen käydä hankkimassa diagnoosin suomalaisilta kirurgeilta, jotka tuntevat lipödeeman, mutta en suosittele hakeutumista heille hoidettavaksi. En halua kyseisten kirurgien nimiä enää blogiini, enkä tule jakamaan heidän nimiä enää missään. En ole katkera, vaan en halua kenenkään joutuvan kokemaan samanlaista turhaa kokemusta kuin minä. Lupasin teille myös leikkauksesta 2.osan. Sitä ei toistaiseksi tulla julkaisemaan. 

Osa postauksista on tällä hetkellä laitettu yksityisiksi, koska en vielä tiedä mitä niille aion tehdä.  Blogiani en tule lopettamaan, mutta muutamiin aikaisempiin julkaistuihin postauksiin tulee muutoksia. Ja tulen heti kertomaan uusista suunnitelmistani, kun ne varmistuvat.  

Itselläni on kaikki hyvin. Olen edelleen positiivisen mielin, koska luotan että kaikki lopulta järjestyy. Olen päässyt tähän saakka, joten selviän mistä vain. Enkä kadu mitään tärkeää ratkaisuani, koska se on syy, miksi olen tässä nyt ja kirjoitan tätä postausta. Se on syy, miksi toivottavasti kukaan ei enää hakeudu samalle kirurgille.

Pysytään vahvana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *