LIPÖDEEMAN tyypit ja eri vaiheet

Tyyppi 1: Pakarat: 
Lipödeema kohdistuen pakaroihin tekee vartalosta ruman ja epäsuhtaisen kerääntyen takamukseen. Sen lisäksi tämä tyyppi voi aiheuttaa epämukavaa oloa istuessa. Rasvaimu on hyvä ratkaisu pakaroitten lipödeemaan.

Tyyppi 2: Pakarat, lantio ja reidet:
Yleisempi kuin tyyppi 1. Tämä tyyppi aiheuttaa turvotusta ja rasvankasvua vyötäröltä polviin. Hoitomuodot ovat lymfahieronta ja rasvaimu.

Tyyppi 3: Lantio, reidet ja pohkeet:
Yleisin lipödeeman tyyppi, koko alavartalo. Tämä lipödeema aiheuttaa jaloissa raskaan painon tunnetta ja kipua. 
Tämä tyyppi on itselläni. 

Tyyppi 4: Kädet:
Lipödeema käsissä on kaikista harvinaisin tyyppi. Pääasiassa kohdistunut olkavarsiin, josta tulee käsiin epämukava, raskas olo. Lymfahieronta voi auttaa, mutta rasvaimu on parhaiten toimivin keino.

Tyyppi 5: Pohkeet:
Lipödeema kohdistuen pohkeisiin aiheuttaa kävellessä jalkoihin raskaan olon tunnetta ja toisinaan kipua. Tyyppi on harvinaisempi. Silti hoitokeinot ovat samat kuin muissa tyypeissä. Jalkojen kompressiohoito voi lievittää oireita.

Lipodeeman eri vaiheet:

Kuva lainattu opetustarkoitukseen, en omista kuvaa. Suomennettu.  
https://blog.health.nokia.com/blog/2016/05/20/lipedema-disease-call-fat/

Itselläni on tyyppi 3, joka kohdistuu lantioihin, reisiin ja pohkeisiin. Huomasin, että käsissänikin on alkavaa lipödeemaa. Olen tällä hetkellä tasolla 2. 


Kuva lainattu opetustarkoitukseen, en omista kuvaa.  Suomennettu.
http://www.rebelcircus.com/blog/some-women-are-being-diagnosed-as-fat-when-they-really-just-have-this-disease/

Poikkileikkaus normaalista rasvasta ja lipödeemarasvasta.

Lipodeema on Suomessa huonosti tunnettu ja se ei sisälly lääketieteen opintoihin minun tietojeni mukaan. Olen päättänyt muuttaa asiat ja olen tyytyväinen vasta, kun Suomessa järjestetään luentoja lipödeemasta. 

Jos olet lääketieteen ammattilainen ja olet leikannut lipodeemapotilaita, pyytäisin sinua ottavan yhteyttä minuun yasmina@avabella.fi

Suomennettu sivuilta ja kuvat: http://www.lipoedema.co.uk  http://lipedemajourney.blogspot.fi/2015_05_01_archive.html www.lipodemaproject.org https://www.stlouislipo.com/all-about-lipedema/
Osa tekstistä perustuu myös omiin kokemuksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *