Mehevä porkkanakakku VHH / keto

Olen tehnyt porkkanakakun alla olevalla alkuperäisellä ohjeella aiemmin ja se on minusta paras ohje. Ohjeella on tullut kuohkein ja pehmein porkkanakakku. En kuitenkaan käytä valkoista sokeria tai vehnäjauhoa leivontaan enää ollenkaan, joten kehittelin oman ohjeen. Oikeassa porkkanakakussa mielestäni kuuluu olla tuplamäärä kuorrutetta ja siihen kuuluu sulatejuusto ja voi. Pohjan määrä on ohjeeseeni puolitettu, mutta kuorrutteen määrä on sama. Tämä kakku sopii myös vähähiilihydraattiseen elämäntapaan. 

Karppisokerista saat tomusokeria kun pyöräytät sen blenderiin – kätevää! Kuorrutteeseen ei kannata laittaa kovin paljoa karppisokeria, koska se on tosi makeaa. En osaa enää syödä itse valkoista sokeria sisältäviä leivonnaisia, ne tuntuu niin ällömakeilta omaan makuun ja niistä tulee itselle jo huono olo. 

Valmistusaika: aktiivinen 30 min, passiivinen 30 min
Noin 15 annosta

Ainekset:
Pohja

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl karppisokeria (tai maun mukaan)
  • 0,5 dl kookosjauhoa
  • 2 dl mantelijauhoa
  • 0,5 dl hasselpähkinäjauhoa
  • 0,5 dl pofiberiä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl vaniljajauhetta
  • 2 tl kanelia
  • ripaus inkivääriä
  • 4 dl porkkanaraastetta (noin 3-4 keskikokoista luomuporkkanaa)
  • 150 g voita sulatettuna

Kuorrutus

  • 100 g voita
  • 200 g sulatejuustoa (maustamaton)
  • 1 – 1,5 dl karppitomusokeria (ei kannata laittaa enempää) 

Valmistus:

  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  2. Sulata voi.
  3. Vaahdota munat ja karppisokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  4. Kuori porkkanat ja raasta ne. 
  5. Lisää muna-karppisokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua voita. Sekoita tasaiseksi nostellen nuolijan tai puulastan avulla.
  6. Laita taikina kahteen 0,8L kertakäyttövuokaan tai pieneen leivinpaperilla vuorattuun peltiin. 
  7. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  8. Valmista kuorrutus. Huomaa, että kuorrutusta tulee paksulti. Kuorrutteen ohje on kaksinkertainen tarkoituksella.
  9. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle.
  10. Koristele hasselpähkinärouheella tai kookoshiutaleilla.
  11. Leikkaa mehevä porkkanakakku haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti kahvin tai teen kanssa.

Vinkit:

  • Voit vaihtaa jauhoja mieleiseksi, jos et pidä pähkinäisestä mausta. 
  • Säästät rahaa kun teet itse pähkinöistä ja kookoshiutaleista jauhoa. Näin teen itse.
  • Lidlistä kannattaa ostaa pähkinät, mantelit ja kookoshiutaleet. Ovat minusta niin paljon tuoreempia siellä. 

Alkuperäinen ohje otettu ja muunneltu: https://www.meillakotona.fi/reseptit/tiinan-meheva-porkkanakakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *