Miten pääsin eroon aknesta?

Ajattelin jakaa ihonhoitovinkkejä tähän väliin. Oma ihoni on nuoruudessa ollut punoittava, pintakuiva ja lähestulkoon aina täysin näpytön. Aikuisiällä alkoi ilmestymään finnejä ja akne pamahti vuoden 2015 syksyllä ja paheni seuraavana vuonna. 

Lääkekuureja en halunnut alkaa syömään, e-pillerit ovat minulta kielletty veritulppariskin vuoksi ja en niitä muutenkaan haluaisi syödä. Kokeilin akneen useita apteekin voiteita ja erilaisia ihonhoitosarjoja. Silti kasvoihin ilmestyi isoja aknenäppyjä poskeen, leukaan ja nenään. Kausittain iho oli parempi, kunnes akne ilmestyi uudelleen. Ihoon jäi myös punaisia aknejälkiä muistuttamaan vanhoista näpyistä. 

Törmäsin kuitenkin sattumalta vihdoin ihonhoitosarjaan nimeltään Ekopharma, kun sain kokeiluun pari tuotetta. Olin kyllä hämmästynyt kun yhdessä päivässä ihoni alkoi rauhoittumaan.

Tilasin itselleni heti Ekopharman Karpalo-sarjan puhdistusgeelin, puhdistusöljyn, kasvoveden, a-vitamiinivoiteen ja öljyttömän kasvovoiteen. Iho alkoi näillä heti paranemaan. Aknea ei ole enää ollut, vain muutamia yksittäisiä näppyjä. 

Uskon, että omalta osaltaan uusi ruokavalio on myös vaikuttanut asiaan. Syön nykyään lähes poikkeuksetta gluteenitonta ruokaa ja maitotuotteista päivittäisessä käytössä on enää vain aamuisin kermajuustoa, levite ja joskus iltaisin kreikkalaista jogurttia. Ennen jokaisella ateriallani oli joko rahkaa, viiliä, raejuustoa tai piimää. Olen lukenut, että joillain maitotuotteet pahentaa ihoa.

Otin myös saunavuoron ja käyn viikottain saunassa. Olen huomannut, että jos jätän saunan väliin, iho alkaa näyttämään huonommalta. 

Ekopharman Karpalo siemenöljy, A-vitamiinihoitovoide,öljytön kasvovoide ja erikoisnaamio (tässä matkakoot)

Vinkkejä Ekopharma-tuotteiden käyttöön:

– Pese kädet huolellisesti saippualla. Itse käytän Marseille-saippuaa. Saa esimerkiksi Citymarketista. Huom. Le Chat-saippua ei ole Marseille-saippuaa, vaan siinä on talia ja se on tarkoitettu siivoukseen.

– Pese iho haalealla vedellä ja Karpalo-puhdistusgeelillä. Jos iholla on paljon meikkiä tai epäpuhtauksia, suosittelen lisäksi Karpalo-sarjan puhdistusöljyä.

– Suihkuta Karpalo-kasvovettä suoraan kasvoille pullosta. Jotkut laittavat vanulappuun ja pyyhkivät sillä. Omasta mielestäni siinä vaan turhaan rasittaa ihoaan hankaamalla ja kasvovesi imeytyy vanulappuun.

– Levitä silmänympärysvoide. Itse käytän Bepanthen Eye-silmätippoja voiteena, sillä niissä on hyaluronihappoa, joka silottaa juonteita. Yksi pipetti riittää yhteen-kahteen kertaan. Laitan pari tippaa huuliin ja käsiin. Olen huomannut, että pullistaa huulia ja silottaa käsien ihoa.

– Levitä Karpalo-kosteusvoide.
Itse käytän öisin A-vitamiinivoidetta. Aamuisin käytän ennen meikkiä öljytöntä kasvovoidetta. Olen huomannut että Karpalo-sarjan öljytön kasvovoide soveltuu paremmin meikin alle. Anna imeytyä pari minuuttia, kunnes levität meikin.

Suosittelen myös osaksi ihonhoitoon ihokarvojen poistamista, jotta meikki näyttää paremmalta. Itselläni kasvaa sellaista valkoista untuvamaista pientä ihokarvaa, joka kyllä häiritsee meikin kanssa. Löysin Braunilta ihanan kasvojen epilaattorin. Saan tällä myös hiusrajaa rajattua. Epilaattorin mukana tuli kasvoharjasetti, jolla saa ihanan pehmeän ihon! Toimii yhdellä AA-paristolla. Suosittelen kokeilemaan tätä, hintaa on 59 euroa. Jos ihosi on kovin herkkä, tämä voi aiheuttaa punoitusta ja pieniä (ohimeneviä) näppyjä. Ei kannata käyttää juuri ennen tärkeää menoa. Itse käytän tätä päivää ennen saunaa ja näpyt häipyvät viimeistään saunareissun jälkeen.
Täältä voit klikata ostamaan epilaattorin:
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/56893/fmbgt/Braun-Face-Premium-Edition-830-epilaattori

Tilasin juuri itselleni täydennystä tuotteisiin ja samalla testiin EKOPHARMA Karpalo – kasvonaamion. En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan sitä!

Oletteko muuten päässeet ihon punoituksesta ja aknearvista jollain konstilla pysyvästi eroon? Kuulisin mielelläni vinkkejä!

//Postaus ei ole sponsoroitu ja olen ostanut kaikki tuotteet itse.//

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *