Omenasose (toffeinen) VHH

Helppo omenasose, jolla saat soseeseen ihanan toffeisen maun. Syksyn omenat kannattaa poimia talteen tai pyytää läheisiltä ylimääräiset.

Talvella sosetta voi laittaa vihreän teen joukkoon, syödä vohveleiden tai jogurtin kera.  Vohveleista on tulossa ohje myöhemmin ja ohje sopii ketogeeniseen ja vhh-ruokavalioon. Tämä oli niin hyvää, että olen tehnyt tätä 3 satsia, joista 2 pakkaseen. 

Tässä ohjeessa kuorin omenat. En ollut varma onko oma blenderini niin tehokas, että sekoittaa kuoret tasaiseksi massaksi. En nimittäin itse pidä jos hillossa on paloja. Halutessasi voit jättää kotimaisiin omenoihin kuoret.

Ainekset

kulhollinen pestyjä (ja kuorittuja) luomuomenoita (noin 2 litraa)
n. 2 rkl karppisokeria
1 tl ceylon-kanelia
1 tl vaniljajauhetta
n. 1,5 dl vettä (tarpeen mukaan lisää)

Valmistus

1. Pese, kuori omenat ja poista omenankodat.
2. Lohko omenat kattilaan ja lisää päälle kuuma vesi. Kiehuta noin 15min, kunnes omenat ovat pehmenneet.
3. Lisää pehmenneet omenat, sokeri, vanilja ja ceylon-kaneli blenderiin ja soseuta ne. Voit myös käyttää sauvasekoitinta.
4. Siirrä omenasose vuokaan ja laita uuniin 200 asteeseen noin 1-2 tunniksi. Itse pidin 1 tunnin ja sain sillä jo ihanan karamellisen maun omenoihin.

Vinkit

  • Uuniin ei kannata valita kaikista kalleinta ja hienointa vuokaa, koska omenasose voi jäädä tiukasti kiinni reunoihin. Itse käytin lasista vuokaa ja sain sen kyllä hyvin irti, kun laitoin vuoan heti likoamaan. En tiedä jämähtääkö sose sitten 2 tunnissa tiukemmin vuokaan. Älä laita vuokaa liian täyteen, koska sose paksuuntuu uunissa. 
  • Voit lisätä karppisokerin määrää, mikäli pidät kovin makeasta. Itse olen ollut terveellisellä elämäntavalla jo pitkään, joten liian makeita en kykene enää edes syömään. En ole koskaan laittanut hilloon tai marjoihin mitään sokeria. 
  • Tästä tulee noin 4 lasipurkillista. En tiedä kauanko ne karppisokerin kanssa säilyvät jääkaapissa. Karppisokeri ei sisällä säilöntäaineita. Kannattaa pakastaa sose, ellet käytä sosetta usein. 

Ohje otettu ja muunneltu täältä http://ruokahommia.blogspot.com/2011/09/kun-omenoista-tuli-toffeeta.html

Yksi kommentti artikkeliin “Omenasose (toffeinen) VHH

  1. Oi oi omenahillo on niin hyvää. Mä en ole ikinä tehnyt, mutta äiti tekee 🙂
    Voisit kyllä lähettää maistiaiset mullekin 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *