Suklaakakku VHH / Keto

Muokkasin yhdestä kivasta suklaakakkuohjeesta itse vhh/ketogeeniseen ruokavalioon sopivan. Mantelijauho tekee ihanaa lisämakua suklaakakkuun. Mantelijauhoa ei kannata ostaa pienissä kalleissa pusseissa, vaan isomman pussin saa noin kilon 15€ hintaan. Myös itse jauhamalla saa edullisempaa mantelijauhoa.

Alkuperäisessä ohjeessa on luultavasti käytetty taloussuklaata, koska suklaakakun sävy oli niin paljon vaaleampi kuin omassa. Taikinan kuuluisi olla sävyltään tummanruskeaa.

Näin ihanan kuohkeita ne ovat, kun tulevat ulos uunista! 

Tässä käytin Prisman 58% tummaa stevia suklaata, jossa hiilihydraatteja 16,5g/100g.  Steviaa ei kuitenkaan kannata säikähtää, koska se ei kakussa maistu.

Tein viime kerralla yli 80% suklaaseen ja käytin suklaata vain 80g ja se oli omaan makuuni parempaa. Ohje ei kuitenkaan ole minua varten, joten kokeilin tällä 58% suklaalla, joka sopii varmasti useimmille paremmin. Tätä kyseistä suklaata olen nähnyt vain Prismassa makeisosastolla, mutta voi saada muualtakin. Karppisokeria saa myös Prismasta n. 8€:lla.

Noin 8 annosta

Ainekset

4 munaa
1,5 dl karppisokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
140 g tummaa sokeritonta suklaata 
160 g voita
2 dl mantelijauhoja

Valmistus

1. Vatkaa kananmunat ja karppisokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2. Sulata voi ja suklaa. Jäähdytä ne. 
3. Lisää mantelijauhot vaahtoon vuorotellen suklaa-voiseoksen kanssa. Nostele varovasti ainekset tasaiseksi nuolijalla tai puukauhalla.
4. Vuoraa noin 24cm vuoka leivinpaperilla tai voitele vuoka voilla. Voit myös tehdä nämä silikonisiin piirakkavuokiin tai muffinssimuotteihin, jolloin niitä ei tarvitse voidella.
5. Paista alimmalla tasolla 175° 12 min.

Tästä klikkaamalla löydät ohjeen makeaan ketogeeniseen / vhh-vaniljajäätelöön, joka sopii kakun kanssa tarjoiltavaksi. Jäätelö kannattaa valmistaa kuitenkin ennen kakkua, koska jäätelön kuuluu kovettua kylmässä 4 tuntia. 

Vinkit

Muista, että uuneissa on eroja ja kokeilemalla löydät sopivan paistoajan ja lämpötilan. Itselläni on tavallinen liesiuuni ilman kiertoilmatoimintoa.

Ohjeesta tulee mudcake-tyylinen kostea kakku. Hyvä niksi on kokeilla hammastikulla reunoihin. Kakku/annokset ovat valmiit, kun tikkuun ei jää enää reunoille taikinaa. Kakun kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi ja jäähtyneenä se hiukan jähmettyy. Ethän ylipaista kakkua.

Kakku on makeaa, joten pieni pala riittää. Tämä ohje sopii myös ketogeeniseen tai vhh-ruokavalioon.

Ravintosisältö annoksessa (omilla aineksilla):

Hiilihydraatit: 2,9 g ja koko ohjeessa 23,1 g
Rasvaa: 35,2 g
Proteiinia: 6,5 g
Kaloreita: 258 kcal

Alkuperäinen ohje otettu ja muokattu sivulta: http://leenalumi.blogspot.com/2015/08/boissin-suklaakakku.html?m=1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *