Alkuperäisessä ohjeessa on luultavasti käytetty taloussuklaata, koska suklaakakun sävy oli niin paljon vaaleampi kuin omassa. Taikinan kuuluisi olla sävyltään tummanruskeaa.

Tässä käytin Prisman 58% tummaa stevia suklaata, jossa hiilihydraatteja 16,5g/100g. Steviaa ei kuitenkaan kannata säikähtää, koska se ei kakussa maistu.
Tein viime kerralla yli 80% suklaaseen ja käytin suklaata vain 80g ja se oli omaan makuuni parempaa. Ohje ei kuitenkaan ole minua varten, joten kokeilin tällä 58% suklaalla, joka sopii varmasti useimmille paremmin. Tätä kyseistä suklaata olen nähnyt vain Prismassa makeisosastolla, mutta voi saada muualtakin. Karppisokeria saa myös Prismasta n. 8€:lla.
Noin 8 annosta
Ainekset
4 munaa
1,5 dl karppisokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
140 g tummaa sokeritonta suklaata
160 g voita
2 dl mantelijauhoja
Valmistus
1. Vatkaa kananmunat ja karppisokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2. Sulata voi ja suklaa. Jäähdytä ne.
3. Lisää mantelijauhot vaahtoon vuorotellen suklaa-voiseoksen kanssa. Nostele varovasti ainekset tasaiseksi nuolijalla tai puukauhalla.
4. Vuoraa noin 24cm vuoka leivinpaperilla tai voitele vuoka voilla. Voit myös tehdä nämä silikonisiin piirakkavuokiin tai muffinssimuotteihin, jolloin niitä ei tarvitse voidella.
5. Paista alimmalla tasolla 175° 12 min.

Tästä klikkaamalla löydät ohjeen makeaan ketogeeniseen / vhh-vaniljajäätelöön, joka sopii kakun kanssa tarjoiltavaksi. Jäätelö kannattaa valmistaa kuitenkin ennen kakkua, koska jäätelön kuuluu kovettua kylmässä 4 tuntia.
Vinkit
Muista, että uuneissa on eroja ja kokeilemalla löydät sopivan paistoajan ja lämpötilan. Itselläni on tavallinen liesiuuni ilman kiertoilmatoimintoa.
Ohjeesta tulee mudcake-tyylinen kostea kakku. Hyvä niksi on kokeilla hammastikulla reunoihin. Kakku/annokset ovat valmiit, kun tikkuun ei jää enää reunoille taikinaa. Kakun kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi ja jäähtyneenä se hiukan jähmettyy. Ethän ylipaista kakkua.
Kakku on makeaa, joten pieni pala riittää. Tämä ohje sopii myös ketogeeniseen tai vhh-ruokavalioon.
Ravintosisältö annoksessa (omilla aineksilla):
Hiilihydraatit: 2,9 g ja koko ohjeessa 23,1 g
Rasvaa: 35,2 g
Proteiinia: 6,5 g
Kaloreita: 258 kcal
Alkuperäinen ohje otettu ja muokattu sivulta: http://leenalumi.blogspot.com/2015/08/boissin-suklaakakku.html?m=1